Niet te missen vastgoed nieuws

Als erkende vastgoedmakelaars bij het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (B.I.V.) zitten we regelmatig op de schoolbanken voor bijkomende permanente vorming. Vanuit onze passie voor het vak volgen we ook uit interesse het laatste vastgoed nieuws, nieuwe wetgeving en subsidiemaatregelen op de voet.

Wat voor u als eigenaar, verhuurder of huurder interessant om weten is, vertalen we in verhelderende nieuwsberichten op deze nieuwspagina én op onze sociale media kanalen. Blijft u deze pagina of onze Facebook, LinkedIn en Instagram kanalen zeker volgen zodat u geen enkele gouden vastgoed tip mist?

Belasting op buitenlandse onroerende inkomsten. Wat verandert er?

Vergeet uw buitenlandse eigendommen niet aan te geven bij de fiscus, want eigenaars van vastgoed in het buitenland worden vanaf AJ2022 anders belast in de personenbelasting.

Wel of niet verplicht schilderen bij verlaten huurwoning?

Vallen schilderwerken onder normale slijtage of huurschade? De huurspecialisten van Verhelst Vastgoed verduidelijken wie verantwoordelijk is voor het schilderen van de huurwoning bij einde huur.

Elektrische laadpaal installeren bij mede-eigendom. Mag dat?

Niets zo gemakkelijk als een eigen laadpaal om je elektrische wagen thuis op te laden. Maar mag je zomaar een laadpaal installeren in een appartementsgebouw met mede-eigendom?

6% btw op nieuwbouw na afbraak tot eind 2022

Wie een bestaande constructie afbreekt en heropbouwt geniet tijdelijk van een forse btw-besparing. Ook als je een herbouwde nieuwbouw woning kocht van een bouwpromotor tussen 2021 en 2022.

Een huis bezichtigen tijdens Corona. Mag dat?

Mag dat nu een huis bezichtigen tijdens Corona en welke regels gelden er dan? Verhelst Vastgoed vat alle do’s en don’ts overzichtelijk voor je samen.

1
4
5
6
13
Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. OK