Laat je woning verkopen in 1-2-3

Een huis of appartement dat te lang te koop blijft staan, lijkt voor veel geïnteresseerde kopers verdacht. Je woning verkopen met een ervaren makelaar is dus zeker een slimme keuze. Een professionele aanpak versnelt het verkoopproces immers aanzienlijk! Mag het nog sneller dan kan jij alvast met deze tips aan de slag.

Laat je woning verkopen tegen een correcte prijs
Natuurlijk wil je je huis of appartement tegen een zo hoog mogelijke prijs verkopen. Een flinke winst is altijd mooi meegenomen. Kopers zijn op heden echter goed op de hoogte van de vastgoedprijzen op de markt en laten te dure panden links liggen.

TIP
Laat je woning eerst schatten door een professional zodat je 100% zeker bent van een corercte vraagprijs.

Zorg dat je woning er aantrekkelijk uitziet

Woningen die er piekfijn uitzien, verkopen sneller dan panden waar nog werk aan is. Je kan de verkoop van je huis of appartement door je makelaar zeker versnellen door op voorhand kleine klusjes uit te voeren. Branden alle lampen? Geen loshangende kabeltjes? Hier en daar een vers likje verf kan ook wonderen doen!

TIP
Bespreek op voorhand met je makelaar welke zaken je best nog in orde brengt om de verkoop van je woning te faciliteren en de waarde ervan te maximaliseren.

Logisch, doch vaak vergeten: opruimen!

Uit ervaring blijkt dat verkopers het belang van een goede eerste indruk nog te vaak onderschatten. Potentiële kopers die zich meteen thuis en op hun gemak voelen, zijn sneller geneigd om een bod uit te brengen. Zorg er daarom voor dat de woning netjes, opgeruimd en gezellig is. Hoe meer de bezoekers zich kunnen inbeelden dat zij in jouw huis kunnen en willen wonen, hoe beter!

Voor je makelaar is het ook een stuk evidenter om je woning te presenteren aan potentiële kopers wanneer deze strak opgeruimd is. Ruimtes lijken bovendien groter en de perceptie van de waarde van de woning stijgt.

Laat je makelaar zijn werk doen

Zijn er meerdere geïnteresseerden die je woning willen bezoeken? Vertrouw je makelaar en laat hem of haar de professionele rondleidingen verzorgen. 

Komen er biedingen binnen voor je woning? Luister dan zeker naar het advies van je makelaar. Die heeft ervaring in deze materie en zal beter kunnen inschatten of er nog een hoger bod mogelijk is.

Hoe snel wil jij je woning verkopen?

Verhelst Vastgoed staat gekend voor snelle en zorgeloze verkopen met een all-in service voor kopers en verkopers. Test onze beproefde aanpak vooral zelf uit! Start met een vrijblijvende kennismaking en gratis schatting om zelf te ervaren hoe professioneel en doordacht we werken.

VRAAG HIER JE GRATIS SCHATTING AAN

Deel dit artikel:
Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. OK