Een huis met tuin (ver)kopen? Denk aan de tuintrends 2020

Vanaf zomer 2020 is een huis met tuin waardevoller dan ooit tevoren en dat niet alleen qua vastgoedwaarde. De Corona-lockdown deed ons overduidelijk beseffen hoe waardevol voldoende leefruimte en toegang tot groen zijn. Eigenaars van huizen met tuin investeerden sindsdien massaal in tuinaanleg, zwembadaanleg, speeltuigen voor in de tuin, regenwaterrecuperatie, enz... Volkomen terecht zo blijkt, want bij de tuintrends 2020 zijn ontspanning en ecologie dé sleutelwoorden bij uitstek.

ONTSPANNING

Scholen bleven dicht, grenzen sloten, vliegtuigen bleven aan de grond en vakantieplannen vielen in het water. Staycation met vakantie in eigen tuin is hét alternatief. Maar hoe maak je van je tuin een plek waar je heerlijk kan ontspannen?

Tip!

In de tuintrends 2020 staat maximaal tuinplezier met minimaal tuinonderhoud voorop! Een huis met onderhoudsvriendelijke tuin vindt in 2020 het snelst een nieuwe eigenaar.

ECOLOGIE

Naast COVID-19 is ecologie ook een hot topic in zomer 2020. Denk maar aan het belang van optimale waterrecuperatie via regenwaterputten om de waterschaarste in te perken. Jonge potentiële kopers bekijken je huis en tuin zeker van een ecologische bril. Houd daarom rekening met deze ecologische tuintrends 2020:

BONUSTIP

Wil je een huis met tuin verkopen, zorg er dan voor dat je tuin er netjes bijligt! Vanaf 2020 wordt de tuin een van de voornaamste blikvangers voor kopers en je krijgt maar één kans om een goede eerste indruk te maken. Meer handige tips nodig die de waarde van je woning verhogen? Neem gerust een kijkje op onze website.
 

Hoeveel kost een huis met tuin na Corona?

Neem geen risico’s en laat je woning schatten door de ervaren professionals van Verhelst Vastgoed. De schatting is gratis, vrijblijvend én je krijgt een verslag waarin de argumenten voor de waardebepaling duidelijk beschreven staan.

VRAAG HIER JE GRATIS SCHATTING AAN

Deel dit artikel:
Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. OK