Meer licht in huis? Meer kooplustigen!

Een woonkamer met veel natuurlijke lichtinval, een bureauruimte met daglicht, een lichtrijk pand... Het zijn bewoordingen die potentiële kopers als muziek in de oren klinken. Maar hoe maak je een donkere woning lichter? De vastgoedspecialisten van Verhelst Vastgoed delen enkele gouden tips om meer licht in huis te brengen, want zo maak je je pand een pak aantrekkelijker voor verkoop.

Psst... Als je je woning nog niet wil verkopen, dan kan je deze vastgoedstyling tips uiteraard ook perfect toepassen om je eigen wooncomfort te verhogen.

Zo breng je meer licht in huis

Hoe donker je woning of appartement ook is, met enkele eenvoudige aanpassingen maximaliseer je het ruimtegevoel en de lichtinval met verbluffend resultaat. Lees maar even mee wat jij allemaal kan doen om jouw pand lichter te maken.

Lichte meubels

Hoe groter het oppervlak van je meubels, hoe meer potentieel om een ruimtelijk en lichtrijk gevoel te realiseren. Meubelstukken nemen na de wanden, vloeren en plafonds het grootste deel van het zichtveld in.

Geef donkere meubels een make-over in een lichtere kleur of vervang ze door meubels in lichtere kleuren en materialen. Een witte bank aan een blank geverfde eikenhouten tafel en keukenkasten in hoogglans wit creëren meteen een optische verbetering van formaat!

Tip: Hoe lichter de kleur en hoe meer glans, hoe meer het natuurlijke daglicht gereflecteerd wordt. Durf dus gerust experimenteren met hoogglans lakverven in fel witte kleuren!

Glasheldere deuren

Vaak worden bepaalde kamers als erg donker ervaren wanneer die afgesloten wordt met een volle (tussen)deur. Die ene deur vervangen door een glazen deur (al dan niet met mat glas voor de privacy) levert dubbele winst op. De kamer in kwestie krijgt ogenblikkelijk meer licht vanuit de aangrenzende kamer én ze lijkt ook meteen een stuk groter en helderder.

Meer licht uit een klein raam

Hoe meer ramen, hoe meer licht in huis. Dat is evident. Maar wat als je geen extra ramen kan of wil plaatsen? Ook dan zijn er interessante oplossingen:

Verven maar!

Ook de muren en het plafond geef je best een frisse laag verf in zo licht mogelijke kleuren. Kies je voor traditionele witte kleuren, dan mag je zeker verschillende tinten wit combineren. Gebroken wit voor de muren bijvoorbeeld en een spierwit plafond (al dan niet met hoogglans) voor maximale lichtreflectie in de volledige ruimte.

Waar brandt de lamp?

Ook verlichting speelt een grote rol in de ruimtebeleving. Versterk het lichtgevoel van de basis lichtpunten met doordacht geplaatste bijverlichting in elke kamer. Enkele aandachtspunten:

Een beetje verf brengt meer op dan je denkt

Je huis herschilderen in lichtere kleuren brengt meer licht in huis, maar daar stopt het voordelenlijstje niet. Een pas geverfde ruimte laat ook meteen een positieve en nette eerste indruk na bij kijklustigen. Zo’n positief buikgevoel en het impliciete vertrouwen dat het pand goed verzorgd wordt door de huidige eigenaar is onbetaalbaar!

Wil jij ook jouw woning sneller verkopen?

Vraag een vrijblijvend plaatsbezoek en gratis schatting aan bij Verhelst Vastgoed. Naast een realistische waardebepaling en een gratis schattingsverslag, delen we met plezier extra tips om jouw pand optimaal te presenteren bij toekomstige nieuwe eigenaars.

VRAAG HIER JE GRATIS SCHATTING

Deel dit artikel:
Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. OK