Vergeet de gratis verzekering gewaarborgd wonen niet aan te vragen!

Hoe zeker bent u dat u uw lening altijd zal kunnen afbetalen?

Natuurlijk gaat u eerst stevig rekenen als u overweegt om een nieuwe woning aan te kopen, te bouwen of uw bestaande woning te laten renoveren. U wil immers zeker zijn dat u met uw loonpakket uw hypothecaire lening kan afbetalen. Nu én in de toekomst. Maar wat als er onvoorziene omstandigheden opduiken? Kan u de lening blijven afbetalen als u morgen onverwacht uw werk verliest?

Gelukkig zorgt de gratis verzekering gewaarborgd wonen van de Vlaamse overheid voor extra gemoedsrust. Die verzekering gewaarborgd wonen kan u gratis aanvragen, is 10 jaar geldig en levert gedurende maximaal 3 jaar een financiële tegemoetkoming van maximaal 500 à 600 euro per maand op om uw hypothecaire lening af te lossen in geval van arbeidsongeschiktheid of onvrijwillige werkloosheid.

Kortom, er is geen enkele reden om deze gratis verzekering niet aan te vragen!
 

De voorwaarden

Uiteraard krijgt u de centjes niet zomaar. Er zijn een aantal voorwaarden waaraan u moet voldoen om een financiële tussenkomst via de verzekering gewaarborgd wonen te genieten:  

Wat komt niet in aanmerking?

 

De verzekering gewaarborgd wonen in de praktijk

Wanneer uw aanvraag aanvaard wordt, gaat de verzekeringsperiode onmiddellijk in om 10 jaar later automatisch te eindigen. U kan ze niet uitstellen, opschorten of onderbreken.

Komt er een periode waarin u gebruik moet maken van de verzekering, dan moet u wel met een wachttijd van 3 maanden rekening houden. Pas nadien komt de Vlaamse Overheid tegemoet in de aflossing en dat gedurende maximaal 36 maanden aan één stuk toegekend in geval van arbeidsongeschiktheid. Bij onvrijwillige werkloosheid kan u gedurende maximaal 18 opeenvolgende maanden beroep doen op financiële steun.

Bent u sneller weer te been of vindt u intussen een nieuwe professionele uitdaging en kunt u weer aan de slag, dan eindigt de periode van tegemoetkoming.
 

Op welk bedrag kan u rekenen?

Het bedrag van de tussenkomst is afhankelijk van meerder factoren:
  De maximale tegemoetkoming bedraagt 600 euro per maand en de verzekering gewaarborgd wonen is 100% gratis. U hoeft dus geen premies te betalen.
 

Ziet u deze extra gemoedsrust wel zitten?

Vraag de verzekering gewaarborgd wonen aan, binnen het jaar na de eerste kapitaalsopname van uw lening.  Bestel ze op vlaanderen.be of via het gratis nummer 1700.

Deel dit artikel:
Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. OK