7 voordelen van rentmeesterschap

Natuurlijk is het verstandig om te investeren in vastgoed. Maar heeft u ook de tijd, de expertise en de energie om het beheer en rendement van uw opbrengsteigendommen stipt op te volgen? Het rentmeesterschap toevertrouwen aan een ervaren vastgoedbeheerder brengt meer op dan u denkt!

Waarom rentmeesterschap?

Bij de verhuur van vastgoed komt heel wat administratie, wetgeving, communicatie en rekenwerk kijken. Gaat u deze taken zelf behartigen of uitbesteden aan een professioneel vastgoedbeheerder? De keuze voor rentmeesterschap levert naast tijdbesparing en optimaal verhuurrendement nog enkele praktische voordelen op.

De voordelen van professioneel rentmeesterschap

1 Meer winst door proactief financieel advies

Wat is de huidige waarde van uw pand in verkoop en verhuur? Hoeveel huurrendement heeft u nu en zit er meer in na renovatie en wederverhuur? Is er ook fiscale optimalisatie mogelijk? Kleine aanpassingen maken snel een groot verschil. Professionele rentmeesters vertalen hun niche-expertise over de markt, marktwaarden en financiële ratio’s in proactieve adviezen. Zo neemt u de doordachte beslissingen om uw vastgoedbelegging optimaal te laten renderen.

2 Aanzienlijke tijdbesparing

Nieuwe huurders zoeken, plaatsbeschrijvingen opmaken, herstellingen laten uitvoeren, huurindex berekenen, communicatie met huurders, ... Er kruipt hopen tijd in het beheer van verhuurpanden. Door het rentmeesterschap uit te besteden, geniet u totale ontzorging en kan u de uitgespaarde tijd aan andere activiteiten besteden.

3 Wettelijk in orde

Een goede rentmeester kent de huurwetgeving door en door en signaleert tijdig welke aanpassingen nodig zijn om aan de wettelijke verplichtingen bij verhuur te blijven voldoen. Ook de praktische vervolgacties worden voor u geregeld en stipt opgevolgd. Geen zorgen dus voor eigenaar-verhuurders over mogelijke betwisting of sancties.

4 De nodige afstand van huurders

Eigenaars die zelf verhuren, staan in rechtstreeks contact met hun huurders. Dat persoonlijke contact is een positieve zaak wanneer de verhuur vlot verloopt, maar ook een hindernis als het wat moeilijker loopt. Wilt u alle persoonlijke verhalen, smeekbedes en excuses wel aanhoren na huurschade of wanbetaling? Met een tussenpersoon creëert u de nodige afstand om objectief zakelijke beslissingen te nemen.

5 Één aanspreekpunt voor al uw vragen

Zelf nieuwe huurwetgeving uitpluizen of huurindex berekenen? Niet meer nodig. Bij rentmeesterschap volstaat één telefoontje naar uw vastgoedbeheerder voor een duidelijk antwoord op eender welke vraag over uw vastgoedportefeuille.

6 Overzichtelijke rapportage

Een goede rentmeester vat de kerninformatie van uw vastgoedportefeuille regelmatig samen in overzichtelijke rapportages. Zo weet u op elk moment hoe uw vastgoedbelegging rendeert en welke acties nodig of wenselijk zijn.

7 Geen kopzorgen bij huurgeschillen of huurachterstal

Huurschade, huur niet betaald of een ander geschil? Ervaren rentmeesters nemen direct de nodige stappen om uw belangen te verdedigen en erger te voorkomen. Met bemiddeling als het kan of in de rechtbank als het moet.

Uiterst ervaren rentmeesters bij Verhelst Vastgoed

Verhelst Vastgoed in Antwerpen heeft meer dan 15 jaar ervaring en meer dan 500 panden in beheer. Onze makelaars, syndici en rentmeesters weten als geen ander wat nodig is om opbrengsteigendommen optimaal te laten renderen en eigenaars te ontzorgen.

Haalt u het maximum uit uw investering?

Ontdek zelf de voordelen van professioneel rentmeesterschap bij Verhelst Vastgoed. Start met een vrijblijvend en gratis adviesgesprek.


MAAK EEN AFSPRAAK

Deel dit artikel:
Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. OK