Huis verkopen? Antwerpen rekent op Verhelst Vastgoed voor advies en begeleiding

huis verkopen antwerpen

Dus je gaat je huis verkopen? Antwerpen biedt je de beste prijs, met deze tips

Het is een beslissing waarbij je niet over één nacht ijs gaat: je huis verkopen. Antwerpen kent een bloeiende vastgoedmarkt met een ruime waaier aan vastgoed, van uitdagende renovatieprojecten en starterswoningen tot luxueuze herenhuizen en klassevolle lofts.

In elk segment vind je ongetwijfeld de juiste koper. Tenminste, als je het slim aanpakt. Met een paar tips kan je écht het verschil maken. Huis verkopen? Antwerpen doet het zó!

Je huis verkopen: Antwerpen en de vastgoedmarkt

Tip nummer één: bepaal de juiste prijs. Niet altijd makkelijk, want als huiseigenaar kijk je niet altijd objectief naar je woning. Voor jou is het een emotionele plek: misschien zijn je kinderen er geboren, heb je warme herinneringen aan de woonkamer of denk je met mooie gevoelens terug aan de fijne momenten in de keuken.

Natuurlijk is je huis waardevol. Maar potentiële kopers kijken niet op die manier naar je woning. Zij wegen rationeel de voor- en nadelen tegen elkaar af. Ga je jouw huis verkopen? Antwerpen kent een vastgoedmarkt die altijd in beweging is, met potentiële kopers die vaak al een hele zoektocht achter de rug hebben. Zij kennen het aanbod – én de prijzen! – vaak goed.

Laat een objectieve professional naar jouw woning kijken en de prijs bepalen. Zo voorkom je een te hoge prijs, waardoor je huis verkopen in Antwerpen maar moeizaam lukt. Of erger nog: een te lage prijs, waardoor je jarenlange afbetalingen niet volledig renderen.

Zelf je huis verkopen? Antwerpen heeft wel 510.000 inwoners…

Natuurlijk gaat niet de volledige Antwerpse bevolking naar je woning komen kijken. Maar hou er rekening mee dat je overspoeld zal worden met aanvragen. Niet al die aanvragen komen van potentiële kopers. Maar je moet ze wél allemaal beantwoorden en ontvangen.

Dat brengt ons meteen bij tip nummer twee: vertrouw op een professional voor het organiseren en inplannen van de bezichtigingen. Iemand die op een vertrouwde manier mensen kan ontvangen en rondleiden, met het grootste respect voor jouw woning.

Zo hou je zelf niet alleen meer tijd over, je legt de verkoop ook in handen van een onafhankelijke partij. Jij laat je niet uit je lood slaan door kwalijke vragen over de inrichting of de bouwstijl en houdt een gezonde afstand van de mogelijke koper. Die voelt zich vaak meer op zijn of haar gemak bij een derde partij, die niet emotioneel betrokken is bij het pand.

Je huis verkopen in Antwerpen: jij geniet, je makelaar doet de rest

Je weet het vast: de administratie bij elke vastgoedverkoop is immens. Is de koop rond en ga jij je huis verkopen? Antwerpen heeft een fantastisch aanbod aan horeca en cultuurhuizen. Daar ga jij toch véél liever naartoe! Laat de paperassen en de kopzorgen over aan een professional die alles voor jou regelt. Zo kan jij genieten van de stad waar jij zo van houdt.

Tijd om alle tips om te zetten in de praktijk én de mooiste prijs te krijgen voor je woning? Je huis verkopen in Antwerpen doe je met Verhelst Vastgoed. Contacteer ons voor een gesprek.
Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. OK