syndicus antwerpen
syndicus nieuwbouw

Syndicus

Op Verhelst Beheer kan u ook rekenen als syndicus in Antwerpen en omgeving!

In een woongemeenschap met meerdere eigenaars beslist u helaas niet alleen. Elke eigenaar heeft een stem wanneer er beslissingen over gemeenschappelijke delen van het gebouw worden genomen. Bijvoorbeeld wanneer er herstelwerken aan het dak of de lift nodig zijn, komt de vereniging van mede-eigenaars (VME) samen tijdens een Algemene Vergadering om de nodige werken en het bijhorende kostenplaatje te bespreken.

Maar wie leidt deze vergaderingen en wie volgt de correcte uitvoering van de genomen beslissingen op? Dat is de taak van de syndicus. In Antwerpen en omgeving kan u deze taak gelukkig uitbesteden aan een externe professional zoals Verhelst Beheer. Voor appartementsgebouwen en bedrijfspanden volgen we het beheer en de bijhorende administratie voor u op en zo spaart ú kostbare tijd.

In groot Antwerpen kan u op ons rekenen als syndicus voor onder andere volgende taken:

  • Voorbereiden en leiden van de Algemene vergaderingen van de VME en bijhorende administratie (uitnodigingsbrieven vergadering, aanwezigheidslijsten, verslagen,…)
  • Opstellen van een huisreglement
  • delegeren en opvolgen van genomen beslissingen
  • aanspreekpunt voor derden (bv. onderhoudsfirma’s, verzekeraars, controle-organismen, personeel,…)
  • technisch beheer met plaatsbezoeken om de staat en/of nodige werken aan het gebouw te bepalen
  • bijhouden van basisgegevens van het gebouw, briefwisseling en facturen aan de VME
  • financieel beheer van werkkapitaal en uitvoeren van betalingen namens de VME
U kan een van de eigenaars aanstellen als syndicus, maar zeker voor grotere woongemeenschappen is het aanstellen van een externe syndicus, zoals Verhelst Beheer in de regio Antwerpen, een verstandige keuze. Zo bent u zeker dat de taken nauwkeurig worden uitgevoerd en dat ieders belangen onafhankelijk worden verdedigd. Lees meer
Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. OK