syndicus antwerpen
syndicus nieuwbouw

Een nieuwe syndicus nodig?

1 telefoontje volstaat om zelf te ervaren hoe de syndicus service van Verhelst Beheer het verschil maakt. Tot binnenkort?

Vastgoedmakelaar, rentmeester én syndicus in Antwerpen

Syndics Antwerpen

Een one-stop-shop voor al uw vastgoedplannen

Met Verhelst Vastgoed heeft u één enkel aanspreekpunt voor al uw vastgoedplannen. Laat ons uw onroerend goed verkopen of verhuren, vastgoed schatten, beheren als rentmeester of schakelt u onze collega’s van Verhelst Beheer in als syndicus in Antwerpen? Ook die vastgoedservice bieden we namelijk aan uit eigen huis.

Waarom u een syndicus nodig heeft?

In een woongemeenschap met meerdere eigenaars beslist u helaas niet alleen. Elke eigenaar heeft een stem bij beslissingen over gemeenschappelijke delen van het gebouw zoals voor herstelwerken aan het dak of het onderhoud van de trappenhal of de lift. De vereniging van mede-eigenaars (VME) komt daarvoor samen tijdens een Algemene Vergadering waar de nodige werken en het bijhorende kostenplaatje besproken worden.

Het leiden van deze vergaderingen en het opvolgen van de correcte uitvoering van de genomen beslissingen is de taak van de syndicus. In Antwerpen kan u deze taak uitbesteden aan de gespecialiseerde professionals van Verhelst Beheer.

Enkele taken die we als syndicus van u overnemen

  • voorbereiden en leiden van de Algemene vergaderingen van de VME en de bijhorende administratie (uitnodigingsbrieven vergadering, aanwezigheidslijsten, verslagen,…)
  • opstellen van het huisreglement
  • delegeren en opvolgen van genomen beslissingen en aanspreekpunt voor derden (bv. onderhoudsfirma’s, verzekeraars, controle-organismen, personeel, …)
  • technisch beheer en plaatsbezoeken om de staat en/of nodige werken aan het gebouw te bepalen
  • bijhouden van basisgegevens van het gebouw, briefwisseling en facturen aan de VME
  • financieel beheer van werkkapitaal en uitvoeren van betalingen namens de VME

Is een externe syndicus verplicht?

U kan een van de eigenaars aanstellen als syndicus of kiezen voor een externe syndicus. Zeker bij grotere woongemeenschappen is zo’n externe syndicus, die de belangen van alle eigenaars onafhankelijk verdedigt, een verstandige keuze.
Hoeveel kost een syndicus? Hoe van syndicus veranderen? Het zijn maar enkele van de vele vragen die we met plezier beantwoorden tijdens een vrijblijvend gesprek. Contacteer ons
Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. OK