Bent u al helemaal mee met de nieuwste energiepremies 2015?

Een ingewikkeld kluwen of duidelijke taal?

Wanneer u een nieuwe woning bouwt of een bestaande woning renoveert, is elke financiële meevaller ongetwijfeld welkom. De kosten lopen immers snel op. Renovatiepremies en subsidies voor energiebesparende maatregelen zijn daarom ideaal om de druk op uw verbouwingsbudget te verlichten, maar kan u er nog aan uit voor welke energiepremies 2015 uw wél en niet in aanmerking komt?
 
Het is echter zeker niet eenvoudig om door het bos de bomen te blijven zien als het op die premies en subsidies aankomt. Er zijn namelijk maar liefst 5 premieverstrekkers. Dat zijn onder meer:
   
Wat u moet weten over de energiepremies 2015 en waar u best op zoek gaat naar informatie over die renovatie- en energiepremies geldig in 2015, dat vatten wij hieronder kort voor u samen.
 

Waarom NU investeren in energiebesparende maatregelen?

De Vlaamse Overheid heeft een duidelijke strategie en strakke doelstellingen vooropgesteld als het op energiezuinig wonen aankomt. Ook voor de toekomst werden er reeds duidelijke targets geformuleerd en daar wordt nu reeds heel proactief naartoe gewerkt.
 
Zo wil de Vlaamse Overheid tegen uiterlijk 2020 een energiezuinige woning realiseren voor iedere Vlaming. Dat is een ambitieuze, maar haalbare doelstelling waar iedere Vlaming zijn steentje tot zal moeten bijdragen.
 
Nieuwbouwwoningen moeten reeds sinds 2006 voldoen aan de energieprestatieregelgeving (het EPB). Voor bestaande woningen is er echter nog zeer veel potentieel om ze energiezuiniger te maken.
 
Om een energiebewuste renovatie van die bestaande woningen te stimuleren, heeft de overheid het Energierenovatiepgrogramma 2020 uitgewerkt. De doelstellingen van dit energierenovatieprogramma zijn om tegen 2020:
 
Het is dus niet geheel onlogisch dat u net voor die ingrepen de hoogste energiepremies kan verkrijgen. Wanneer u bovendien dakisolatie combineert met het plaatsen van dubbel glas, hoogrendementsbeglazing of een energiezuinige verwarmingsketel, kan u de premies zelfs cumuleren. En dan wordt de investering écht interessant!
 
Wist u trouwens dat u bij maar liefst 90% lokale entiteiten in de Vlaamse gemeenten zelfs een energielening kan afsluiten met een rentevoet van maximum 2% om uw energiebesparende investering te financieren?
 
Waarom nu dan, denkt u?
De Vlaamse Overheid wil er zich van verzekeren dat haar doelstellingen zeker voor 2020 gehaald worden en daarom wordt er nu maximaal ingezet op het stimuleren van energiebewuste renovaties door middel van bijzonder aantrekkelijke energiepremies 2015. Wie er eerst bij is, zal naar alle waarschijnlijkheid de hoogste premies genieten.
 

Klinkt interessant?

Wil u meer weten over de energiepremies 2015 en over voordelige leningen voor energiebesparende maatregelen? Bekijk dan zeker even de brochure “Premies en leningen voor energiebesparing in Vlaanderen” uitgegeven door de Vlaamse Overheid. Via deze link kan u deze brochure downloaden of er een analoog exemplaar van bestellen.
 
Ook de online subsidiemodule is het bekijken waard. Hier kan u namelijk  concreet voor uw renovatieplannen een simulatie maken van alle energiesubsidies in uw gemeente.

Deel dit artikel:
Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren en het gebruiksgemak te vergroten. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. OK